advokat
Magne B. Synnevåg

Det er utvilsomt slik at nordmenn som eier eiendom på Gran Canaria plikter å betale eiendomsskatt og innlevere årlig «selvangivelse». De må også påse at post fra skattemyndighetene blir håndtert, og å la være å besvare henvendelser fordi man er i Norge eller som følge av at en ikke forstår språket, er en svært dårlig grunn.

Det de fleste gjør, er å sette ut «jobben» ut til et (spansk) firma som påtar seg oppgaven og besørger at myndighetene hvert år får de opplysninger de ber om, og som i tillegg sørger for at den post som måtte komme fra skattemyndighetene, blir håndtert. Det er ikke mye arbeid, men det må gjøres. Og… det må gjøres riktig og innen de gitte frister.

Det jeg har erfart – ved å snakke med folk – og spørre om akkurat dette, er at både kvaliteten på tjenesten og – ikke minst prisen – varierer mye. I de groveste tilfellene er det noen som både har tatt seg svært godt betalt, i tillegg til ikke å gjøre det stykke arbeid de skulle.

Jeg har (vært så frekk at jeg har) spurt flere nordmenn om hvor mye de betaler. Den «høyeste» prisen jeg fikk med meg var tett opp under 300 Euro, mens den laveste var 100.

Dette er uansett ikke en virksomhet som jeg har tenkt å påta meg, så det er ingen «egenreklame», med dere må gjerne sende meg en forespørsel (på mail eller kontaktskjema) dersom dere betaler for mye. Jeg kan i alle fall dele den erfaringen jeg har om hvor tjenesten muligens kan kjøpes billigere.

PS: Lik gjerne siden vår på Facebook, men ikke legg kommentarer om priser under innlegget.

Ha en god helg.

Magne B. Synnevåg
advokat

LIK OSS PÅ FACEBOOK
[efb_likebox fanpage_url=»norlegalgc» box_width=»250″ box_height=»» locale=»en_US» responsive=»0″ show_faces=»0″ show_stream=»0″ hide_cover=»0″ small_header=»1″ hide_cta=»1″ ]