Magne B. Synnevåg Norlegal Advokat Gran Canaria

Planlegger du å selge eiendom på Gran Canaria? Ta kursgevinsten nå!

Regnestykket er ikke så vanskelig. Dersom du kjøpte bolig i et «Euroland» (eks. På Gran Canaria) for 6 år siden, og har begynt å leke med tanken om å selge, kan rett tidspunkt være nå. Bare i kursgevinst kan du ha «gjort en liten formue».

For 5 år siden var eurokursen betydelig lavere enn i dag – ca. 7,35. Siste notering nå er 9,76. Det betyr kort og greit at det er blitt 32,8% dyrere å kjøpe Euro på disse årene.

Så med andre og – litt mer praktisk – ord og tall:

Om du (eksempelvis) i januar 2013 kjøpte en bolig til 300.000 Euro og finansierte denne fullt og helt fra Norge, betalte du i størrelsesorden 2.205.000 norske kroner for denne.

Om du selger i dag til den samme pris i Euro  som du kjøpte for, vil salgssummen – i norske kroner – være 2.928.000,-. Altså – bare i kursgevinst har du tjent 723.000 norske kroner!

I tillegg kan du jo regne med at eiendommen på disse årene har steget noe i pris. Også på prisstigningen får du «godt betalt» for en høy eurokurs.

Ja, jeg vet selvfølgelig at det både i forbindelse med kjøpet og et eventuelt salg kostnader i tillegg. Men de vil være der uavhengig av om kursen er høy eller lav.

Om du er usikker på slike beregninger, ta gjerne turen innom vårt kontor i Ancorasenteret, eller send en henvendelse på kontaktskjemaet.

Vi bistår deg gjerne!

Arguineguin, 30.01.19

 

Magne B. Synnevåg

PS: Og glem ikke å like oss på Facebook om du synes dette var ok.